Συνέντευξη με τον ιδρυτή της Get Involved, Βασίλη Αγγελόπουλο

Η GetInvolved ως πρωτοβουλία ξεκίνησε το 2017 από μία ομάδα φοιτητών. Με προσπάθεια, δουλειά και συναντίληψη στις δομικές ανάγκες για την ανάδειξη νέων ιδεών και δημιουργικές πρωτοβουλίες ξεκίνησε μια επιτυχημένη σειρά δράσεων. Ανάμεσα στις ήδη υλoποιηθείσες συγκαταλέγονται ένα καινοτόμο σε Παγκόσμιο Επίπεδο Συνέδριο απευθυνόμενο σε φοιτητές, σειρά επιμορφωτικών ημερίδων, ακαδημαϊκό περιοδικό. Ο Βασίλης Αγγελόπουλος είναι ο ιδρυτής του GetInvolved και μας μίλησε στο envinow για το συνέδριο και τις δράσεις του.

Πως ξεκίνησε η ιδέα του Get Involved?

Η Get Involved ξεκίνησε όπως ξεκινούν όλα τα ωραία πράγματα στη ζωή. Τυχαία. Από μια ομάδα φίλων, που έχοντας εικόνες από συνέδρια σε Ελλάδα και εξωτερικό, αποφάσισε να αξιοποιήσει την σημαντικότατη προστιθέμενη αξία των γνώσεων των Ελλήνων Οικονομολόγων στην διάδοση και καλλιέργεια της Οικονομικής Παιδείας.

Προσπαθούμε με προσήλωση στις αρχές της Διεπιστημονικότητας, της Συνεργασίας και της Ανοιχτής Ομάδας, να εξελίξουμε την Οικονομική Εκπαίδευση στην Ελλάδα.

Έχουμε ως φορέας συναντήσει ανοιχτά μυαλά και ανθρώπους που μας βοηθούν βλέποντας τη θέληση και την πρωτοβουλία μας. Οι άνθρωποι αυτοί απαρτίζουν τόσο το Board of Advisors της Εταιρείας, αλλά βρίσκονται και πίσω από στρατηγικές μας Συνεργασίες και τους ευχαριστούμε, καθώς επενδύουν στην Παιδεία και την επιμόρφωση των νέων.

Τι περιλαμβάνει το συνέδριο του Get Involved?

Το Συνέδριο Προσομοίωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που διοργανώνεται με επιτυχία για 3η χρονιά από την Get Involved, αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τους φοιτητές στην Ελλάδα.

Το συνέδριο αυτό αποτελεί καινοτομία στο χώρο της Βιωματικής Εκπαίδευσης Φοιτητών, καθώς προσφέρει την πλέον σύγχρονη προσέγγιση στα Σημαντικότερα Οικονομικά ζητήματα, που απασχολούν την Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια Οικονομική Κοινότητα. Πέρα από την Ομάδα της Get Involved, την οποία συνθέτουν φοιτητές από όλη την Ελλάδα, στην επιστημονική εγκυρότητα του εγχειρήματος συνεισφέρουν Ακαδημαϊκοί και φορείς, οι οποίοι συνεργάζονται με την εταιρεία και συνεισφέρουν ουσιαστικά στη βελτίωση της.

Το φετινό Συνέδριο θα διεξαχθεί τον Δεκέμβρη, και συγκεκριμένα 13- 16 και περιλαμβάνει ένα σφαιρικό πακέτο με τον Φοιτητή στο κέντρο. Έχουμε την τιμή να φιλοξενείται η τελετή έναρξης του Συνεδρίου, η Training Day, από την Τράπεζα της Ελλάδος. Στη διάρκεια της Training Day θα δοθούν ομιλίες από διακεκριμένους ακαδημαϊκούς, Τραπεζικούς, εκπροσώπους των Θεσμών και της Αγοράς, πάνω στα θέματα του Συνεδρίου. Στο πλαίσιο των διεργασιών του 4-ήμερου Συνεδρίου οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν, μέσα από ιδιωτική ξενάγηση, το Μουσείο της ΤτΕ, να εκπαιδευτούν και να συζητήσουν αναλυτικά πάνω στα ζητήματα και τις προκλήσεις της σύγχρονης Τραπεζικής, αλλά και να συμμετέχουν σε εξειδικευμένα παράλληλα Workshop που θα αφορούν στις Σπουδές στο Εξωτερικό.

Γιατί θα πρότεινες σε έναν φοιτητή να συμμετέχει στο Get Involved?

Μιας και είναι η 3η ερώτηση θα απαντήσω με τους 3 πρώτους λόγους, όπως τους σκέφτομαι. Γνώσεις, Άνθρωποι με πάθος και όρεξη για μάθηση, Σύνδεση με κορυφαίους Ακαδημαϊκούς και στελέχη της Αγοράς.

Προσθέτοντας και έναν τέταρτο, γιατί όλα αυτά διοργανώνονται από φοιτητές για φοιτητές.

Απευθύνεται μόνο σε φοιτητές που σπουδάζουν ή ενδιαφέρονται για τα οικονομικά? Τι υπόβαθρο χρειάζεται ένας συμμετέχων?

Προφανώς χρειάζεται για κάθε συμμετέχοντα να έχει ενδιαφέρον για την Επιστήμη και βασικές Γνώσεις Οικονομικών. Σκοπός του Συνεδρίου είναι μέσα από τους Οδηγούς Μελέτης και την προσυνεδριακή προετοιμασία να εξηγήσει το σύνολο των ζητημάτων που θα θιγούν στο Συνέδριο από το Α ως το Ω. Να σημειωθεί ότι Κλειδί στο όλο εγχείρημα και το βαθμό θετικών στοιχείων που θα αποκομίσει είναι η θέληση του κάθε Συνέδρου. Δεν αποτελεί μια διαδικασία αξιολόγησης γνώσεων, αλλά απόκτησης τους και εκπαίδευσης πάνω σε αυτές.

Το Get Involved εδραιώνεται πλέον ως θεσμός. Πες μας τους 3 επόμενους στόχους της ομάδας σας

Όταν ξεκινούσε η προσπάθεια το 2017 αυτή η ερώτηση έμοιαζε όσο μακρινή, όσο και σήμερα. Δε θέλουμε να έχουμε χαρακτήρα Θεσμοθετημένης Δράσης, καθώς αυτό θα αλλοίωνε και τη φύση του εγχειρήματος. Μέχρι σήμερα περισσότεροι από 800 φοιτητές σε Ελλάδα και Κύπρο έχουν δώσει το παρόν σε δράσεις μας, Πανεπιστήμια, σημαντικοί νεανικοί φορείς και εταιρείες μας υποστηρίζουν. Αυτό που θέλουμε είναι να συνεχίσει η ανάπτυξη της Get Involved με συνεχείς δράσεις και διεπιστημονική προσέγγιση, ώστε να περάσει σε ακόμη περισσότερους το μήνυμά μας σχετικά την αξία της Οικονομικής Παιδείας και της Νεανικής Πρωτοβουλίας

Τι θα έλεγες σαν μια τελευταία φράση σε έναν νέο που σκέφτεται να έρθει αλλά δεν είναι σίγουρος?

Θα του έλεγα Get Involved! Να αναμειχθεί, να συμμετέχει και να γίνει μέρος μιας δυναμικής πρωτοβουλίας!

Share this article