Οι Δράσεις μας

Συνέδριο Προσομοίωσης της ΕΚΤ

Το Συνέδριο Προσομοίωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αποτελεί μια καινοτόμα εκπαιδευτική διαδικασία, που στηρίζεται στη βιωματική μάθηση και τη διεπιστημονικότητα στην προσέγγιση των Σύγχρονων Οικονομικών.

Το εγχείρημα, που διοργανώνεται με επιτυχία από το 2017 από την Get Involved, υποστηρίζεται από σημαντικούς φορείς, όπως το Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και η Τράπεζα της Ελλάδος.

Στόχος του Συνεδρίου είναι η εκπαίδευση των φοιτητών σε τρία στάδια

  • Προσυνεδριακή προετοιμασία, μέσα από χορήγηση λεπτομερών οδηγών μελέτης, οι οποίοι καταρτίζονται από τις Ερευνητικές Ομάδες της Get Involved και τελούν υπό την εποπτεία μελών του Advisory Board, ακαδημαϊκών, και στο πλαίσιο του Γ’ Συνεδρίου και της ΤτΕ.

  • Συναντήσεις και Skype calls πριν το συνέδριο ανάμεσα στην επιστημονική ομάδα και τους συνέδρους για την άρτια κατανόηση του επιστημονικού υλικού.

  • Στο πλαίσιο του συνεδρίου:

  1. μέσα από την Training Day, που θα διεξαχθεί με την ευγενική υποστήριξη της Τράπεζας της Ελλάδος στο Κεντρικό της Κατάστημα, η οποία και υποστηρίζει την πρωτοβουλία της Get Involved στην προσπάθεια ενίσχυσης της βιωματικής οικονομικής παιδείας στην Ελλάδα.

  2. Μέσα από την τετραήμερη βιωματική διαδικασία του συνεδρίου, όπου και οι σύνεδροι θα συνδιαμορφώσουν και θα συνθέσουν τα τελικά πορίσματα και θα αξιοποιήσουν το σύνολο των γνώσεων που τους παρέχονται σε αυτήν τη διαδικασία.

Ημερομηνία διεξαγωγής του Γ’ Συνεδρίου Προσομοίωσης της ΕΚΤ 13-16 Δεκεμβρίου 2019, Αθήνα. Για τους συνέδρους που το επιθυμούν θα υπάρχει την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου ιδιωτική ξενάγηση στο μουσείο της ΤτΕ.

Η ευκαιρία για συμμετοχή δίνεται σε κάθε φοιτητή που επιθυμεί να γίνει μέρος αυτής της εμπειρίας! Με την υλοποίηση της αίτησης θα βρίσκεστε ένα βήμα πιο κοντά στην Συνεδριακή Εμπειρία που προσφέρει η Get Involved, μοναδική σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο!

Future Economic Lab Journal

Το Future Economic Lab Journal αποσκοπεί στην σύνδεση της ερευνάς με την αγορά. Αποτελεί ένα επιστημονικό journal στο οποίο φοιτητές κάθε βαθμίδας θα μπορούν να καταθέσουν οικονομικού περιεχομένου επιστημονικά κείμενα στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα. Τα κείμενα αυτά θα ακολουθούν ακαδημαϊκά πρότυπα και ακαδημαϊκές διαδικασίες. Παρατίθενται προτεινόμενα θέματα από την επιστημονική ομάδα του και από τους συνεργαζόμενους ακαδημαϊκούς ή/και εταιρείες, με στόχο την ανάδειξη των γνωστικών τομέων που ζητούνται από την αγορά και την ακαδημία.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Future Economic Lab Journal (www.fuelj.gr)

Για την ανάγνωση των πιλοτικών τευχών πατήστε εδώ.

 

Ημερίδες

Το εγχείρημα της Get Involved ξεκίνησε για να στεγάσει την πρωτοβουλία της πρώτης σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο προσομοίωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, να επιχειρήσει δηλαδή, την προσέγγιση σε ακαδημαϊκό επίπεδο ενός από τους σημαντικότερους φορείς άσκησης Νομισματικής Πολιτικής στον κόσμο, για τους φοιτητές.

Μετά το αγκάλιασμα της προσπάθειας με πάνω από 190 αιτήσεις για 84 μόλις θέσεις συνέδρων και την επιτυχή διεξαγωγή του Α’ Συνεδρίου τον Δεκέμβρη του 2017 η ομάδα της Get ήρθε σε ένα σημείο ώστε να συνειδητοποιήσει πως ο στόχος της καλλιέργειας οικονομικής παιδείας είναι απαίτηση και για μια σειρά επιστημών που έρχονται σε επαφή με οικονομικά ζητήματα έχοντας άλλο γνωστικό υπόβαθρο του οικονομικού και διαφορετικό σκεπτικό.

Προκειμένου να βοηθήσουμε στο να δουλέψουν από κοινού διαφορετικοί τρόποι σκέψης και προσέγγισης των ζητημάτων, αλλά και να δώσουμε τροφή για σκέψη στους σημερινούς και μελλοντικούς οικονομολόγους, προχωράμε στη διοργάνωση Επιστημονικών Ημερίδων και Δράσεων σε ζητήματα της Οικονομικής Επιστήμης με έμφαση στην διεπιστημονική τους προσέγγιση.

Οι δράσεις μας έχουν ως πρώτο γνώμονα την ποιότητα και την επιστημονική εγκυρότητα. Επιθυμούμε μέσα από αυτές να δημιουργηθεί το βέλτιστο περιβάλλον για κάθε φοιτητή που θέλει να έρθει σε επαφή με Οικονομικά ζητήματα εξασφαλίζοντας στα πάνελ κάθε Get Involved Event:

  • τους πλέον ενεργούς εκπροσώπους σε επίπεδο ακαδημαϊκών,
  • από κοινού με τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς ,
  • Και ανθρώπους της πραγματικής οικονομίας και της καινοτομίας

Στο νέο project μας σας θέλουμε όλους εκεί!

Περισσότερα για κάθε δράση παρακάτω

Οι Σύγχρονες Όψεις Οικονομικής και Ενεργειακής Πολιτικής στην ΕΕ

Σε συνέχεια των δράσεων και των συνεργασιών της Get Involved, ανακοινώνουμε με χαρά πως την Παρασκευή 12 Απριλίου θα συνδιοργανωθεί, από κοινού με τον στρατηγικό συνεργάτη της Get Involved, το Finance Club UoM, στην Θεσσαλονίκη ημερίδα με θεματικούς άξονες:

• οι σύγχρονες όψεις της οικονομικής και ενεργειακής πολιτικής στην Ευρωπαϊκή Ένωση και
• Η σημασία των πρωτοβουλιών από τον χώρο του πανεπιστημίου για την βιωματική μάθηση και ανάπτυξη της επιστήμης.
Η ημερίδα θα οργανωθεί στο Αμφιθέατρο Ι του ΚΕΔΕΑ (https://kedea.rc.auth.gr/index.html), το οποίο ευχαριστούμε για την ευγενή του παραχώρηση. Διάρκεια της εκδήλωσης θα είναι από τις 17:00 έως τις 21:00.
Η προσέλευση στην εκδήλωση θα είναι ΔΩΡΕΑΝ, ενώ χρειάζεται να κάνετε δήλωση στο παρακάτω link https://docs.google.com/forms/d/1WF_N_l_TDda2NvtZLkUclq5JWZoMv5ftORMsIrwT-RY/viewform?fbclid=IwAR0ho8AQvqyI_lct42K0waTmyEhBFGCU6YoaUY3c1uuYZBh_QwD5pqU5BJY&edit_requested=true .
Λίγα Λόγια για τους φορείς της συνδιοργάνωσης

Η Get Involved ( https://gettinginvolved.gr/ ) ως φορέας λειτουργεί από το 2017, έχει συσταθεί από φοιτητές και δρα στον χώρο των επιστημονικών συνεδρίων, της έρευνας και των ημερίδων. Κύρια Δράση της αποτελεί το μοναδικό σε πανευρωπαϊκό επίπεδο συνέδριο προσομοίωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρική Τράπεζας, ενώ τελεί ως φορέας υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς και απολαμβάνει τη συνεργασία του τμήματος Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιά. Στο Board of Advisors του φορέα εντάσσεται σειρά προσωπικοτήτων από τον ακαδημαϊκό χώρο, την πραγματική οικονομία και τα Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα. Παράλληλα δραστηριοποιείται στη διοργάνωση ακαδημαϊκών ημερίδων, έχοντας ως στόχο την αναβάθμιση της επιστημονικής ενημέρωσης των φοιτητών, ενώ εκδίδει το επιστημονικό περιοδικό Future Economic Lab, στο οποίο φοιτητές από όλη την Ελλάδα έχουν την ευκαιρία να γράψουν επιστημονικά άρθρα με την εποπτεία εξειδικευμένου Scientific Board.

Το Finance Club UoM ( https://www.financeclub.gr/ ) είναι ένας φοιτητικός σύλλογος που ιδρύθηκε το 2015 από φοιτητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας προκειμένου να συνδέσει τους νέους με την σύγχρονη χρηματοοικονομική επιστήμη και την αγορά εργασίας.
Όραμα του:
• Δημιουργία γέφυρας μεταξύ της αγοράς εργασίας και της ακαδημαϊκής κοινότητας
• Δημιουργία δικτύου συνεργασίας μεταξύ αποφοίτων, φοιτητών και φορέων της αγοράς
• Ενίσχυση φοιτητικής αυτενέργειας και δια βίου μάθησης μέσω μίας κοινότητας κοινών ενδιαφερόντων

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης επισυνάπτεται παρακάτω
Παρασκευή 12 Απριλίου
Ώρες 17:00-21:00
Χώρος ΚΕΔΕΑ

1ο πάνελ
Ο ρόλος των ΚΤ στην χρηματοδότηση για την μετάβαση σε μια οικονομία μηδενικού άνθρακα και η ενιαία αγορά ενέργειας
Ευτύχιος Σαρτζετάκης, Οικονομικό Πα.Μακ
Καρατζόγλου Βενιαμίν, Οικονομικό Πα.Μακ
Μιχαήλ Χρυσομάλλης ,Νομική Σχολή ΔΠΘ

2ο πάνελ
Η σημασία των πρωτοβουλιών από τον χώρο του πανεπιστημίου για την βιωματική μάθηση και ανάπτυξη της επιστήμης
Παρούλα Νάσκου Περράκη, Ad Hoc Δικαστής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (2011-2013),Διευθύντρια της Έδρας UNESCO Διαπολιτισμικής Πολιτικής για μία δραστήρια και αλληλέγγυα ιθαγένεια(2004-2014), Δημιουργός του ThessISMUN
Βασίλης Αγγελόπουλος, Πρόεδρος και Συνιδρυτής Get Involved
Όλγα Παπαδοπούλου, Πρόεδρος Finance Club UoM
Εκπρόσωπος TEDxAuth

3ο πάνελ
Το μέλλον της οικονομικής ένωσης σε πολιτικό επίπεδο και ο ρόλος της Ελλάδας στην Ευρώπη σήμερα
Μαρία Σπυράκη, ευρωβουλευτής ΝΔ, πρώην εκπρόσωπος τύπου ΝΔ
Δημήτρης Μάρδας, Οικονομικό ΑΠΘ, π.Υφυπουργός Εξωτερικών, π. Αν/της Υπουργός Οικονομικών, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ
Γρηγόρης Ζαρωτιάδης, κοσμήτορας σχολής Οικονομικής Επιστήμης ΑΠΘ , υπ. Δήμαρχος Θεσσαλονίκης

 

Για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα πατήστε εδώ

Για να δηλώσετε συμμετοχή πατήστε εδώ

Student Day – Early Career Planning

Get Involved Student Day – Early career planning

Την Παρασκευή 15 Μαρτίου Η Get Involved οργανώνει στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς την πρώτη Student Day, με κύριους άξονες:
-Early career planning
-Student opportunities while in University

Στην ημερίδα, που θα διεξαχθεί στο Πορτοκαλί Αμφιθέατρο στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, θα εκπροσωπηθούν Εταιρείες, Ινστιτούτα και ΜΚΟ, ενημερώνοντας τους φοιτητές για τις δραστηριότητες τους. Πέρα από τα white papers των συμμετεχουσών εταιρειών και των απαιτήσεων ως προς τα ζητούμενα χαρακτηριστικά που χρειάζονται στη σύγχρονη αγορά εργασίας, οι φοιτητές θα ενημερωθούν για τα βήματα Early career planning και πώς η συμμετοχή τους σε οργανισμούς στα φοιτητικά τους χρόνια θα ευνοήσει την εμπειρία και το βιογραφικό τους.

Ο στόχος της εκδήλωσης είναι διττός:
• με το πέρας της οι φοιτητές να έχουν έρθει σε επαφή με τη σημασία του προγραμματισμού των βημάτων για την καριέρα στον ευρύτερο οικονομικό τομέα , μέσα από τη συζήτηση με διακεκριμένους επαγγελματίες του χώρου.
• Η ενημέρωση τους για τους οργανισμούς που δραστηριοποιούνται και απευθύνονται στον χώρο του πανεπιστημίου και μπορούν να τους προσφέρουν ευκαιρίες επιμόρφωσης και πρώτης επαφής με χώρο εργασίας.

Συμμετοχή οριστικοποιημένα θα έχουν η Τράπεζα Πειραιώς, το CFA Institute , το IFFR Institute, η MK Career choices , καθώς από πλευράς οργανισμών η Get Invovled, το JobFair Athens , η AIESEC και το Finance Club του Πανεπιστημίου Πειραιά.
Αδράξτε την ευκαιρία και ελάτε στην εκδήλωση ώστε να γνωρίσετε σειρά εταιρειών και φορέων, όσο και τις ευκαιρίες που προσφέρονται στον φοιτητικό χώρο του Πανεπιστημίου Πειραιά!
Με το πέρας της εκδήλωσης, θα παρατεθεί στην αίθουσα Τελετών Coffee Break μόνο για τους συμμετέχοντες στην ημερίδα, όπου θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε τις οργανώσεις και να ενημερωθείτε αναλυτικότερα για τις δράσεις τους!
θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης.

Για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα πατήστε εδώ

Για να δείτε τις φωτογραφίες πατήστε εδώ

Θεσμοί, οικονομία και αγορά

 

Για να δείτε φωτογραφίες από την ημερίδα πατήστε εδώ

Crypto Day

Ανακοινώνεται από την GET INVOLVED στο πλαίσιο των ακαδημαϊκών της δράσεων η διοργάνωση και διεξαγωγή της ημερίδας The era of Cryptos το Σάββατο 12 Μαΐου στο Αρχοντικό των Μπενιζέλων με ώρα έναρξης 10:30 και λήξη στις 18:00. Θα διεξαχθούν ομιλίες και συζήτηση από διακεκριμένους ομιλητές συμπεριλαμβανομένων των

Μιχαήλ Μερσίνη αρμόδιου νομικού της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και με συμμετοχή σε επιτροπές του ESMA ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Νίκου Φίλιππα καθηγητή Χρηματοοικονομικών στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, ιδρυτή του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού και στελέχους της Interamerican.

Εμμανουήλ Τζαγκαράκη καθηγητή στο τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πατρών με έρευνα σε Συστήματα διαχείρισης πληροφοριών, Οικονομικές δραστηριότητες online κοινοτήτων, Πληθοπορισμός, Εικονικές Οικονομίες.

Νίκος Κωστόπουλος CEO στο OCEANUS FOUNDATION που είναι υπεύθυνο για την δημιουργία του πρώτου ελληνικού Virtual Currency το Oceanus Coin.

Αναστάσιος Γουργουρίνης είναι Λέκτορας στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), Επιστημονικός Συνεργάτης του Γραφείου Διεθνών και Συνταγματικών Θεσμών της Ακαδημίας Αθηνών, και δικηγόρος, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ειδικευόμενος σε θέματα διεθνών επενδύσεων, διεθνούς εμπορίου και διεθνούς διαιτησίας.
Είναι κάτοχος πτυχίου και μεταπτυχιακού διπλώματος της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, ενώ έχει επίσης λάβει μεταπτυχιακό δίπλωμα (LL.M.) με «Άριστα» και διδακτορικό τίτλο (Ph.D.) από τη Νομική Σχολή του University College London.

Αντώνης Μπαλλής σύμβουλος στο Critical Future ,συνεργάτη της Βρετανικής Κυβέρνησης, με πεδία ειδίκευσης και ερευνάς τα Cryptocurrency Economics και τα Virtual Economics.

Γιώργος Μωράτης Ο Γιώργος Μωράτης είναι μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, τη νομισματική πολιτική, τη διεθνή μακροοικονομία και τα κρυπτονομίσματα.

Συντονιστής της συζήτησης εκ μέρους του insider.gr ο Γιώργος Ευγενίδης.

(Για να διαβάσετε περισσότερα για τους ομιλητές μας πατήστε εδώ.)

Μετά το πέρας των προγραμματισμένων διαδικασιών των πάνελ η Ιδρυτική Ομάδα της Get Involved θα προχωρήσει στην παρουσίαση της νέας δομής του Β’ Συνεδρίου προσομοίωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που απευθύνεται σε φοιτητές και μετά την πρώτη του διεξαγωγή τον Δεκέμβρη του 2017 ,όπου συγκέντρωσε 110 συμμετέχοντες από 12 Πανεπιστήμια της χώρας, ανανεώνεται με έμφαση στην ποιότητα των διαδικασιών και την υψηλού επιπέδου οικονομική παιδεία για τους συνέδρους.

Θα δοθούν πιστοποιητικά για την παρακολούθηση της ημερίδας.

Για να διαβάσετε το αναλυτικό πρόγραμμα της ημερίδας πατήστε εδώ.

Για να δείτε φωτογραφίες από την Crypto Day πατήστε εδώ

Translate »