Ημερίδες | Get Involved

Ημερίδες

Το εγχείρημα της Get Involved ξεκίνησε για να στεγάσει την πρωτοβουλία της πρώτης σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο προσομοίωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, να επιχειρήσει δηλαδή, την προσέγγιση σε ακαδημαϊκό επίπεδο ενός από τους σημαντικότερους φορείς άσκησης Νομισματικής Πολιτικής στον κόσμο, για τους φοιτητές.

Μετά το αγκάλιασμα της προσπάθειας με πάνω από 190 αιτήσεις για 84 μόλις θέσεις συνέδρων και την επιτυχή διεξαγωγή του Α’ Συνεδρίου τον Δεκέμβρη του 2017 η ομάδα της Get ήρθε σε ένα σημείο ώστε να συνειδητοποιήσει πως ο στόχος της καλλιέργειας οικονομικής παιδείας είναι απαίτηση και για μια σειρά επιστημών που έρχονται σε επαφή με οικονομικά ζητήματα έχοντας άλλο γνωστικό υπόβαθρο του οικονομικού και διαφορετικό σκεπτικό.

Προκειμένου να βοηθήσουμε στο να δουλέψουν από κοινού διαφορετικοί τρόποι σκέψης και προσέγγισης των ζητημάτων, αλλά και να δώσουμε τροφή για σκέψη στους σημερινούς και μελλοντικούς οικονομολόγους, προχωράμε στη διοργάνωση Επιστημονικών Ημερίδων και Δράσεων σε ζητήματα της Οικονομικής Επιστήμης με έμφαση στην διεπιστημονική τους προσέγγιση.

Οι δράσεις μας έχουν ως πρώτο γνώμονα την ποιότητα και την επιστημονική εγκυρότητα. Επιθυμούμε μέσα από αυτές να δημιουργηθεί το βέλτιστο περιβάλλον για κάθε φοιτητή που θέλει να έρθει σε επαφή με Οικονομικά ζητήματα εξασφαλίζοντας στα πάνελ κάθε Get Involved Event:

  • τους πλέον ενεργούς εκπροσώπους σε επίπεδο ακαδημαϊκών,
  • από κοινού με τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς ,
  • Και ανθρώπους της πραγματικής οικονομίας και της καινοτομίας

Στο νέο project μας σας θέλουμε όλους εκεί!

Περισσότερα για κάθε δράση παρακάτω

Crypto Day

Ανακοινώνεται από την GET INVOLVED στο πλαίσιο των ακαδημαϊκών της δράσεων η διοργάνωση και διεξαγωγή της ημερίδας The era of Cryptos το Σάββατο 12 Μαΐου στο Αρχοντικό των Μπενιζέλων με ώρα έναρξης 10:30 και λήξη στις 18:00. Θα διεξαχθούν ομιλίες και συζήτηση από διακεκριμένους ομιλητές συμπεριλαμβανομένων των

Μιχαήλ Μερσίνη αρμόδιου νομικού της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και με συμμετοχή σε επιτροπές του ESMA ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Νίκου Φίλιππα καθηγητή Χρηματοοικονομικών στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, ιδρυτή του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού και στελέχους της Interamerican.

Εμμανουήλ Τζαγκαράκη καθηγητή στο τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πατρών με έρευνα σε Συστήματα διαχείρισης πληροφοριών, Οικονομικές δραστηριότητες online κοινοτήτων, Πληθοπορισμός, Εικονικές Οικονομίες.

Νίκος Κωστόπουλος CEO στο OCEANUS FOUNDATION που είναι υπεύθυνο για την δημιουργία του πρώτου ελληνικού Virtual Currency το Oceanus Coin.

Αναστάσιος Γουργουρίνης είναι Λέκτορας στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), Επιστημονικός Συνεργάτης του Γραφείου Διεθνών και Συνταγματικών Θεσμών της Ακαδημίας Αθηνών, και δικηγόρος, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ειδικευόμενος σε θέματα διεθνών επενδύσεων, διεθνούς εμπορίου και διεθνούς διαιτησίας.
Είναι κάτοχος πτυχίου και μεταπτυχιακού διπλώματος της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, ενώ έχει επίσης λάβει μεταπτυχιακό δίπλωμα (LL.M.) με «Άριστα» και διδακτορικό τίτλο (Ph.D.) από τη Νομική Σχολή του University College London.

Αντώνης Μπαλλής σύμβουλος στο Critical Future ,συνεργάτη της Βρετανικής Κυβέρνησης, με πεδία ειδίκευσης και ερευνάς τα Cryptocurrency Economics και τα Virtual Economics.

Γιώργος Μωράτης Ο Γιώργος Μωράτης είναι μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, τη νομισματική πολιτική, τη διεθνή μακροοικονομία και τα κρυπτονομίσματα.

Συντονιστής της συζήτησης εκ μέρους του insider.gr ο Γιώργος Ευγενίδης.

(Για να διαβάσετε περισσότερα για τους ομιλητές μας πατήστε εδώ.)

Μετά το πέρας των προγραμματισμένων διαδικασιών των πάνελ η Ιδρυτική Ομάδα της Get Involved θα προχωρήσει στην παρουσίαση της νέας δομής του Β’ Συνεδρίου προσομοίωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που απευθύνεται σε φοιτητές και μετά την πρώτη του διεξαγωγή τον Δεκέμβρη του 2017 ,όπου συγκέντρωσε 110 συμμετέχοντες από 12 Πανεπιστήμια της χώρας, ανανεώνεται με έμφαση στην ποιότητα των διαδικασιών και την υψηλού επιπέδου οικονομική παιδεία για τους συνέδρους.

Θα δοθούν πιστοποιητικά για την παρακολούθηση της ημερίδας.

Για να διαβάσετε το αναλυτικό πρόγραμμα της ημερίδας πατήστε εδώ.

Για να δείτε φωτογραφίες από την Crypto Day πατήστε εδώ

Θεσμοί, οικονομία και αγορά

 

Για να δείτε φωτογραφίες από την ημερίδα πατήστε εδώ